OnePlus 11: Spesifikasi, harga, tarikh keluaran dan semua khabar angin

Walaupun OnePlus telah diperkenalkan dengan OnePlus 10 Pro dan OnePlus 10T pada tahun 2022, itu tidak menghalangnya daripada sudah bekerja pada telefon pintar perdana seterusnya. Dan memandangkan OnePlus biasanya mempunyai jadual tetap dengan keluaran baharu, kami harus menjangkakan OnePlus 11 pada awal tahun depan.

Lebih banyak khabar angin OnePlus 11 telah mula muncul tentang reka bentuk, spesifikasi telefon dan banyak lagi. Inilah semua yang kami ketahui setakat ini tentang OnePlus 11.

Nama OnePlus 11

OnePlus 10T dan OnePlus 10 Pro duduk di atas meja kayu bersebelahan antara satu sama lain.
Joe Maring / Trend Digital

Walaupun khabar angin tersebar mengenai OnePlus 11 Pro, itu mungkin bukan nama telefon tersebut. Walaupun perdana seterusnya mestilah OnePlus 11 Pro, kemungkinan besar nama “Pro” akan digugurkan, dan ia hanya akan dipanggil OnePlus 11.

Tetapi jangan tertipu dengan kekurangan label “pro” – OnePlus 11 akan tetap padat dengan ciri profesional.

Terdapat juga spekulasi bahawa OnePlus mungkin sedang bekerja pada peranti lain yang dipanggil OnePlus 11R. Telefon ini mungkin mempunyai paparan HD AMOLED 6.7 inci dengan potensi kadar segar semula 120Hz. Walau bagaimanapun, ini bukanlah tawaran terbaru dan terhebat daripada OnePlus, kerana ia mungkin menggunakan cip Snapdragon 8 Plus Gen 1 yang lebih lama. Spesifikasi lain yang dikhabarkan termasuk 8GB hingga 16GB RAM, storan 128GB atau 256GB, kamera utama 50MP, kamera utama 8MP dan lensa makro 2MP. OnePlus 11R yang dikhabarkan juga mungkin mempunyai bateri 5,000mAh dengan pengecasan 100W.

Reka bentuk OnePlus 11

Prototaip OnePlus 10 Pro bocor
SmartPrix / OnLeaks

Reka bentuk OnePlus 11 belum disahkan, tetapi terdapat kebocoran baru-baru ini tentang rupa OnePlus 11. “Pandangan pertama” ialah rendering berdasarkan prototaip peranti, jadi sudah tentu, reka bentuk akhir mungkin tukar sebaik sahaja pengumuman sebenar dikeluarkan.

Berdasarkan rendering ini, reka bentuk separuh bulatan pulau kamera boleh menjadi kemuncak OnePlus 11. Bagaimanapun, bukannya reka bentuk sebelumnya dengan tiga kanta dan denyar LED, bonggol ini kelihatan bulat di dalam pulau kamera. Berdasarkan pemaparan itu, nampaknya ia adalah hibrid OnePlus 10 Pro dan Huawei P50 Pro, tetapi anda tahu, yang paling teruk.

Tanda dagangan Hasseblad pada OnePlus 11 Pro yang didakwa
SmartPrix / OnLeaks

Badan telefon itu sendiri harus mempunyai reka bentuk sandwic kaca dengan bingkai logam nipis di antara panel kaca. Kaca akan melengkung pada kedua-dua sisi bingkai, dan anda mungkin dapat mengetahui bahawa skrin hadapan mempunyai lengkung halus kerana ini. Pada skrin hadapan, akan terdapat potongan lubang tebuk di sudut kiri atas, yang menempatkan kamera swafoto. Tidak banyak butiran tambahan pada paparan OnePlus 11, tetapi telah dilaporkan bahawa ia akan mempunyai paparan QHD+ OLED 6.7 inci. Dan sekali lagi, ia akan mempunyai penebuk lubang di bahagian atas kiri untuk kamera swafoto.

Nampaknya juga peluncur amaran direka untuk kembali. OnePlus mengalih keluar ini pada OnePlus 10T, cukup aneh, dan mendapat banyak Ini adalah kelemahan untuk itu – walaupun jelas bahawa ia telah dialih keluar untuk memberi ruang kepada bateri yang lebih besar, peranti pengecasan pantas lain dan antena. Dalam pemaparan, peluncur amaran nampaknya berada di sebelah kanan, jadi OnePlus mungkin telah memikirkan cara untuk menampung perkakasan tambahan dengan peluncur masih ada.

Pemproses dan perisian OnePlus 11

Tetapan apl untuk OxygenOS 11, OxygenOS 12 dan OxygenOS 13 pada telefon OnePlus adalah berbeza.
Joe Maring / Trend Digital

OnePlus 11 dijangka mempunyai Snapdragon 8 Gen 2 di dalamnya. Walaupun Snapdragon 8 Gen 2 belum diumumkan secara rasmi, Sidang Kemuncak Snapdragon Qualcomm akan berlangsung pada pertengahan November. Walau apa pun, OnePlus 11 harus menggunakan Snapdragon 8 generasi terkini.

Kemungkinan besar OnePlus 11 akan menjalankan OxygenOS 13, yang akan berasaskan Android 13, sebaik sahaja ia kehabisan. Model asas OnePlus 11 mungkin mempunyai 8GB RAM dengan storan dalaman 128GB, dan ia boleh meningkat sehingga 16GB RAM dan 256GB storan. Seperti perdana OnePlus baru-baru ini, jangan mengharapkan slot kad microSD untuk storan yang boleh dikembangkan.

kamera OnePlus 11

OnePlus 10 Pro dikatakan bocor
SmartPrix / OnLeaks

Laporan kamera OnePlus 11 terbaru menunjukkan bahawa telefon akan berkongsi persediaan kamera yang sama dengan Oppo Find N2 – yang dikhabarkan sebagai pengganti Oppo kepada Find N boleh lipat asal.

Menurut laporan itu, OnePlus 11 mungkin mempunyai kamera utama 50MP Sony IMX890, kamera ultralebar 48MP IMX581, dan kamera zum 32MP IMX709 2x. Ini juga akan sama pada Oppo Find N2, dengan satu perbezaan besar: Find N2 mendapat penstabilan imej optikal (OIS), manakala OnePlus 11 tidak.

Walaupun perkakasan kamera adalah daripada Sony, OnePlus 11 akan membawa kembali penjenamaan Hasselblad yang tidak terdapat pada OnePlus 10T. Pada asalnya, jenama Hasselblad telah digugurkan dengan OnePlus 10T untuk menjimatkan pemilikan pada telefon kurang premium, tetapi Hasselblad kembali dengan OnePlus 11. Ini adalah sebahagian daripada perkongsian tiga tahun antara OnePlus dan Hasselblad, untuk memberi tumpuan terutamanya pada penalaan imej dan penentukuran untuk pengalaman kamera terbaik. telefon pintar.

Bateri dan pengecasan OnePlus 11

Blok pengecasan OnePlus 10T SuperVOOC.
Pengecas OnePlus 10T Andy Boxall / Trend Digital

Khabar angin mengatakan kita akan melihat bateri 5,000mAh untuk OnePlus 11, yang lebih besar daripada OnePlus 10T dan dengan kapasiti yang sama seperti OnePlus 10 Pro. OnePlus 11 juga boleh mempunyai kelajuan pengecasan berwayar 100W, walaupun ini mungkin dihadkan di AS

Untuk konteks, OnePlus 10 Pro menawarkan pengecasan pantas 80W, tetapi dikurangkan kepada 65W di AS, dan OnePlus 10T menghadapi situasi yang sama, menawarkan pengecasan 150W secara global, tetapi ditetapkan pada 125W di AS.

Tarikh keluaran dan harga OnePlus 11

Modul kamera OnePlus 10 Pro.
Andy Boxall / Trend Digital

Dari segi sejarah, OnePlus mengeluarkan telefon perdananya pada awal tahun, biasanya pada bulan Mac atau April. Di luar ialah 2022, walaupun OnePlus 10 Pro telah dilancarkan di China pada bulan Januari. Walau bagaimanapun, versi global telah dilancarkan pada Mac 2022. Ini adalah sejajar dengan OnePlus 8 dan 8 Pro yang mula diperkenalkan pada April 2020, serta OnePlus 9, 9 Pro dan 9R yang dikeluarkan pada Mac 2021.

Memandangkan corak ini, kami sepatutnya menjangkakan OnePlus 11 pada bulan Mac atau April 2023, dengan kemungkinan pelancaran untuk China hanya pada Januari 2023.

Dari segi harga, kami menjangkakan OnePlus 11 berada dalam julat sub-$900, sama seperti perdana daripada pesaing lain, seperti Google Pixel 7 Pro dan iPhone 14 Pro, yang kedua-duanya bermula pada $899 dan $999 masing-masing. Berdasarkan spekulasi, OnePlus 11 boleh menjadi salah satu telefon pintar terbaik untuk diambil tahun depan.

Syor Editor
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *